Uspešan nastup srpskih proizvođača hrane u Kelnu

Bez autora
Oct 10 2013

Na upravo završenom sajmu prehrambene industrije “Anuga”, koji se održao u nemačkom gradu Kelnu od 5. do 9. oktobra 2013. godine, srpske kompanije su bile veoma zapažene, pa se kući vraćaju sa velikim brojem već ugovorenih poslova. Kompanije koje su se predstavile na dva nacionalna štanda u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) u toku pet dana sajma ugovorile su izvozne poslove u vrednosti od 5.550.000 evra i potpisale 12 ugovora sa inostranim kupcima. Nacionalni štandovi su se nalazili u paviljonima gotovih proizvoda, gde se predstavilo pet izlagača: “Jaffa Crvenka” iz Crvenke, “Pionir” iz Subotice, “Venac” iz Stare Pazove, “Packom International” iz Beograda i “Medino” iz Krnjeva, i u paviljonu zamrznutih proizvoda gde se predstavilo sedam kompanija: “Jugprom” i “Strela Fungi” iz Leskovca, “Igda Impex” iz Beograda, “Sicoberry” iz Kraljeva, “Frigo Paun” iz Požege, “Master Frigo” iz Beograda i “Fruvela” iz Lajkovca.

Uspešan nastup srpskih proizvođača hrane u KelnuNa upravo završenom sajmu prehrambene industrije “Anuga”, koji se održao u nemačkom gradu Kelnu od 5. do 9. oktobra 2013. godine, srpske kompanije su bile veoma zapažene, pa se kući vraćaju sa velikim brojem već ugovorenih poslova.

Kompanije koje su se predstavile na dva nacionalna štanda u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) u toku pet dana sajma ugovorile su izvozne poslove u vrednosti od 5.550.000 evra i potpisale 12 ugovora sa inostranim kupcima.

Nacionalni štandovi su se nalazili u paviljonima gotovih proizvoda, gde se predstavilo pet izlagača: “Jaffa Crvenka” iz Crvenke, “Pionir” iz Subotice, “Venac” iz Stare Pazove, “Packom International” iz Beograda i “Medino” iz Krnjeva, i u paviljonu zamrznutih proizvoda gde se predstavilo sedam kompanija: “Jugprom” i “Strela Fungi” iz Leskovca, “Igda Impex” iz Beograda, “Sicoberry” iz Kraljeva, “Frigo Paun” iz Požege, “Master Frigo” iz Beograda i “Fruvela” iz Lajkovca.

Pored nacionalnih štandova na sajmu se samostalno predstavilo sedam izlagača iz Srbije, a tri kompanije su izlagale na štandu VIP-a te su se u Kelnu predstavile ukupno 22 kompanije.

“Anuga” je vodeći i najveći sajam prehrambene industrije na svetu koji se održava svake druge godine u Kelnu i na kome se predstavi oko 6.800 izlagača iz 97 zemalja, a poseti ga preko 150.000 stručnih posetilaca iz oblasti prehrambene industrije. Pored trgovine, “Anuga” predstavlja najznačajnije mesto za upoznavanje sa novim trendovima i tehnologijama iz oblasti prehrambene industrije. Nastup na ovom sajmu za naše kompanije je značajan i zbog toga što je Nemačka jedan od najvećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik